ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Recept: Smaskig dessert

Krämig pärondessert

Recette dessert Noël Act Beautiful

Ingredienser: 

  • 250 g mjölk
  • 3 äggulor
  • 2 hela ägg
  • 150 g strösocker
  • 6 g gelatin ( 3 blad)
  • 190 g osaltat smör
  • 1 vaniljstång
  • 2 päron
  • 30 g normalsaltat smör
  • 40 g råsocker

    Botten:
  • 300 g Petit Beurre-kex (går att byta ut mot annan mördegskaka, digestivekex eller liknande)
  • 100 g normalsaltat smör

1/ Värm mjölken. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet, tillsätt till mjölken. Sjud.

2/ Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

3/ Botten: smält 100 g normalsaltat smör. Mixa 300 g Petit Beurre-kex och tillsätt sedan det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen i en kakform. Botten ska ha en tjocklek på 4 mm. Pressa samman botten noga och ställ formen i kylen.

4/ Skala päronen och ta bort kärnorna. Dela päronen i små kuber.
Stek päronbitarna tillsammans med 30 g normalsaltat smör och 40 g råsocker.

5/ Blanda äggulorna och de hela äggen i en stor skål.
Tillsätt 150 g strösocker och vispa tills blandningen vitnar.

6/ Häll den sjudande mjölken över äggblandningen och tillsätt sedan gelatinet.
 Rör om noga, häll över i en kastrull och värm på svag värme. Rör hela tiden runt i kastrullen i ”åttor”. 

Ta av kastrullen från värmen när den börjar tjockna. Låt svalna.

7/ Mixa därefter krämen med 190 g osaltat smör.

8/ Lägg päronstängerna i silikonformar och häll sedan över krämen. Ställ i kylskåp och låt stå tills den stelnar.

9/ Till serveringen, placera kexbotten på en assiett med den stelnade päronkrämen ovanpå.

Dela gärna med dig av dina bilder på den bästa maten till jul och nyår!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.